Hári ékszer

Friss bejegyzések

Készülnek az új ékszerek

Az év legszebb ünnepe, amire nemcsak háziasszony- gyerek- anya- feleség- testvér, stb. szerepben készülök, hanem úgy is, mint ékszerész, akinek saját ékszerüzlete van.

Ez az ékszerüzlet immáron 9 éves és büszkén mondhatom, hogy törzsvevőkkel is rendelkezik. Ők az én, illetve az ékszereim rajongói, ők azok, akik új ötleteikkel a munkáimat is átformálják, akiktől megtudhatom az aktuális trendeket, akikkel sokszor együtt ötletelünk, új ékszert tervezve együtt rajzolunk. Ők az én alkotótársaim. Bizony, ők azok is, akik ráébresztenek a hiányosságaimra.

Mint legutóbb, az egyik kedves vevőm, aki több egyedi tervezésű Hári Ékszerrel rendelkezik már és egy újabb extra formavilágú, arany koktélgyűrűt keresett. Az általam favorizált drágakövek a kéktopázok, ametrinek, ametisztek, rutil kvarcok, morganitok, akvamarinok. De ezekből korábban már vásárolt tőlem és bizony, az a kínos helyzet állt elő, hogy nem tudtam olyan ékszert ajánlani, amikben nem ezek a drágakövek voltak foglalva. Rájöttem, hogy ki kell lépnem a komfortzónámból és más színek, kövek felé is közelednem kell. Így születtek az újabb színvilágú, gránátos, praziolitos, turmalin köves, kézzel készített arany ékszerek, amiket ugyanúgy szeretek, de magamtól mégis lassabban jutottam volna el ebbe az irányba, ehhez a színvilághoz. Köszönettel tartozom érte és ezt kommunikáltam is a vevőm felé… nagyon örült.

Az ékszerdivat nem olyan ütemben változik, mint pl. a felsőruházati trendek, nincs évszakonkénti szín, vagy stílus váltás. Azt gondoltam, hogy elég, ha az évenkénti nagy ékszer és drágakő vásárokra - amiket pl. Hong Kongban, Bangkokban rendeznek, - ellátogatok. Ott olyan mennyiségben kapom az impulzusokat, infókat, ötleteket, hogy abszolút képben leszek az aktuális trendeket illetően.

Egy részről ez így van, sőt, szakmai szempontból pótolhatatlanok ezek a kiállítás látogatások, mert olyan információk birtokába kerülök, amiket máshol nem tudnék megszerezni. Csak csodálkozom a külföldi kollégák sokszínűségén, mennyi újítást, új ötletet vetnek be évről- évre, milyen új drágakő csiszolási formákkal, felületkezelési ötletekkel, anyag kombinációkkal rukkolnak elő.  Mindig új energiákkal, ötletekkel feltöltődve térek haza ezekről a kiruccanásokról.

Másrészről a sok fiatal vevőm más fórumokon, platformokon is tájékozódik, videoklipekből, filmekből, reklámokból hozzák az ékszer ötleteiket. Ezeket az új trendeket érdemes figyelemmel kísérni és a velük a kínálatot színesíteni.

Nyitottan, befogadóan kell reagálni az új impulzusokra, azért, hogy munkámban meg tudjak újulni és ékszer kollekcióim ne váljanak unalmassá, egyhangúvá.  Az egyedi ékszer készítésének előnye az, hogy minden egyes darabot külön kell megtervezni és elkészíteni, ezáltal rugalmasan változtatható, alakítható az anyag és a forma. A pillanatnyi hangulat, érzelmi állapot tovább rezeg az ékszerekben.

Most, az Advent idején várakozunk az ünnepre, de várakozással teli izgalommal gondolok arra is, hogy hány boldog nőtársam kap Hári Ékszert karácsonyra. Nehezen tudom meghatódás nélkül elképzelni ezt a pillanatot és sajnálom, hogy sok megajándékozott nem is tudja, mennyi ötletet, elképzelést adott az a valaki az ékszer létrejöttéhez, aki a csomag bontogatása közben izgatottan figyeli a reakciót.

Boldog Karácsonyt kívánok!