Hári ékszer

Friss bejegyzések

FALK ART FÓRUM

FALK ART FÓRUM

Mi is ez a Falk Art Fórum?

2006-ban, 10 éve került először megrendezésre a FAF. A sikeres programokban gazdag, töretlenül lelkes törzsközönséget magáénak tudó fesztivál a budapesti kulturális élet egyik legismertebb, legnépszerűbb eseménye.

Antik tárgyak, műtárgyak, szecessziós és art deco bútorok épp úgy megtalálhatóak itt, mint a kortárs képzőművészet darabjai, vagy az igazán egyedi antik és modern ékszerek is.

Minden galéria, üzlet, antikvitás kiállításokkal, programokkal készül erre az eseményre. Délután 2 és este 10 óra között nemcsak a galériánk ajtaját, szívünket is kitárjuk vendégeink előtt.

 

Hogy készülök a Falk Art Fórumra?

Először is el kell mondanom, mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy 9 évvel ezelőtt ide, a Falk Miksa utcába terelgetett, ahol lehorgonyoztam és megnyitottam ékszergalériámat. Életem nagy álma teljesült ezzel az üzlettel. Itt mutathatom be a saját tervezésű, kézi megmunkálással készült, egyedi ékszereimet. Még mindig nagy örömmel tölt el, ha egy- egy vevőm elégedett, meghatott és boldog a nálam megrendelt és elkészített ékszerével.

Ez a belvárosi, turistákat és sétálókat is vonzó utca minden évben a Falk Art Fórum helyszíne is.

Mi galériások, mindig izgatottan készülünk erre a programra, már hónapokkal előtte törjük a fejünket a csalogató, érdekes programokon.

Én általában különböző tematikájú, egyedi ékszer kollekciókkal készülök. Kell is az idő a megvalósításhoz: képzeljük csak el, hogy az ötlet megszületése után még mennyi idő kell az ékszerek elkészítésére!

Egyik kedves programom egy, a Makány Márta divattervezővel közösen szervezett show volt, ahol a modellek Makány estélyi ruhakölteményekben és az általam készített, egyedi ékszerekkel dekorálva vonultak fel.

Másik a perui, színes, drágakő berakásos ékszerek bemutatatója volt, mialatt egy autentikus, perui zenekar fantasztikus mini koncerttel fokozta a hangulatot.

De retro ékszerekkel is kedveskedtem már a látogatóimnak. Közben egy felnőtt kórus még mozgalmi nótákra is rázendített…hát, a fogadtatása vegyes volt. J

 

2016. május 21-én, szombaton újra Falk Art Fórum lesz!

Természetesen újabb ékszer szettet terveztem. Az utolsó munkafolyamatok, mint például a felületkezelés, a kövek foglalása még most is zajlik. Kíváncsian várom a különleges csiszolású kövekkel díszített „Szeder kollekció” fogadtatását.

Meghívott vendégem lesz Bódis Zita ötvös, aki saját ékszer kollekciójával mutatkozik be. A Dél Budai Spektrum Ötvös Képző tanulói, akik a rendezvény alatt az ékszer készítés fortélyaiba avatják be az érdeklődőket. Hári Hajna és Kóthay Kata, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafikai Tanszékének két hallgatója rajztábláikon rajzolva örökítik meg az utca forgatagát.

 

Remélem, sikerült újra színes programot összeállítani!

Izgatottan készülünk és szeretettel várjuk a visszatérő és új látogatókat!