Hári ékszer

Friss bejegyzések

Egy különleges ékszer születése

Egy különleges ékszer születése

Sokszor kérdezik tőlem, miért választok furcsa, ismeretlen, érdekes alakú és színű drágaköveket? Hogy jutnak eszembe ezek a szokatlan ékszerformák?

A válasz egyszerű: egyedi és különleges ékszereket szeretnék alkotni.

Az egyedi ékszertervezésnek nagy előnye, hogy szabadon szárnyalhat a fantáziám, nincsenek kötöttségek sem a formavilágot, sem az anyag felhasználását illetően.

A drágakövek, ásványok mind - mind egyedi alkotások, a természet által létrehozott és megformált remekművek. Szépségüket, különlegességüket csak hangsúlyozom és kiemelem azzal, hogy nemesfémből készült ékszerekbe foglalom őket. Így válik egységgé a természet műve és az emberi fantázia.

Legújabb ékszerem elnevezése „Paraiba”.

A különleges rutilkvarc két oldalán helyezkedik el a két, navett csiszolású paraiba turmalin. 

A rutilkvarcokat mindig szerettem, mert az egyszerű kvarc kristályokban gyönyörű, változatos zárványképeket alkot egy másik ásvány, a rutil. Szakmánk angyalhajnak is nevezi ezt a kvarcváltozatot. Ami igazán megfog ezeknél a köveknél, az egyedisége, hiszen a kövekben nem fordulhat elő kétszer ugyanaz a zárványkép. Minden ásvány egyszeri és megismételhetetlen.

Paraiba turmalinokat először Brazília Paraiba államában találtak. A brazil bányák kimerülése után Mozambikban is fedeztek fel bányákat, ahonnan azóta is érkeznek ezek a lenyűgöző, kékes - zöld színű ásványok. Pályafutása az ékszertervezők és ékszerimádók körében pár éve kezdődött és töretlenül ível felfelé.

Egy különleges ékszer születése

Ugye, már a kövek története is megkapó?

A drágakövekkel való első találkozáskor rögtön láttam magam előtt azt az ékszert, ami végül elkészült és a „Paraiba” nevet kapta.

14 karátos fehéraranyból készült a gyűrű alap része, a turmalinokat 22 karátos sárgaarany foglalat öleli körül.

A drágakövek különleges szépségét az egyedi tervezésű, kézi megmunkálású ékszer kiemeli és elraktározza, hogy büszkén viselhessük magunkon, majd a jövőben utódaink is gyönyörködhessenek kincseinkben.