Fotók és ékszerek

Természet ihlette ékszerek Hogyan lesz egy kirándulásból ékszer? A vevőim sokszor mondják, hogy az ékszereim nőiesek, lágyak. Ennek én nagyon örülök, mert visszaigazolást kapok arról, biztosan van egyedi stílusuk, ezért felismerhetőek. Az egyedi ékszertervezésnek és készítésnek ez a titka. Tervezés közben sosem gondolkodom azon, mennyire lesznek eladhatóak az ékszereim, mindig belső indíttatásból, az alkotás örömének élve dolgozom.

Tovább

Hónapok kövei - Január

Év elejei elhatározásom, hogy havonta írok 1- 1 ásványról, drágakőről, arról, amely az adott hónap talizmánköve. Érdekes információkat próbálok átadni, egy kis bepillantást nyújtani a drágakövek csodálatos világába. A képeken látható ékszer mindegyike az éppen említett drágakővel foglalt, saját tervezésű, egyedi kézimunkával készült ékszerem.

Tovább

Hónapok kövei - Február

Az AKVAMARIN drágakő, a február hónap szerencseköve Az egyik kedvenc drágakövem, finom, áttetsző kék színe miatt. A berillcsoport kövei közé tartozik. Ez a csoport az elnevezését a görög „berüllosz” – berill - szóból kapta. A berillcsoportba számos szép drágakő tartozik: smaragd, akvamarin, aranyberill, morganit, zöldberill- heliodor, színtelen berill- goshenit.

Tovább

Hónapok kövei: Március

Az AMETISZT drágakő, a március hónap szerencseköve Az ametiszt a kvarccsalád egyik legismertebb, legkeresettebb drágaköve, ami szép, ibolyás lila színének és elérhető árának is köszönhető. A kvarc a földkéregben leggyakrabban előforduló ásvány, így érthető, hogy közülük sokféle fordul elő drágakő minőségben is. Kristályformájukat tekintve is a leggazdagabb ásványcsalád: több, mint 140 kristályformát írtak le eddig.

Tovább

Hónapok kövei: Április

A talizmánkövek használata több ezer éves múltra tekint vissza, sok kultúrában kísérték az embereket mindennapi életükben.  Napjainkban is sokan gyógyító, mágikus erőt tulajdonítanak nekik.  Amikor ösztönösen ráérzünk egy kő vonzására, pozitív érzéseink, gondolataink keletkeznek, melyek jó hatással vannak lelkivilágunkra. Színük, formájuk, esetleg különleges csiszolásuk szemet, lelket rabul ejt és engem, mint ötvöst különleges ékszerek tervezésére inspirál. Így lesz megismételhetetlen közös alkotás a természet és az alkotó ember találkozása.

Tovább

Hónapok kövei: Május

A tavasz az újjászületés, megfiatalodás és az új növekedés időszaka. A május az év legszebb hónapja, virágba és zöldbe borul a természet és mi emberek is boldogabbak, optimistábbak vagyunk. Már elfelejtettük a hosszú és hideg telet, még minden ígéretével előttünk van a nyár. Nem véletlen, hogy ez az átható, intenzív zöld színű drágakő a hónap köve.

Tovább

Hónapok kövei: Június

A gyöngy… a legnőiesebb, legfinomabb drágakő. Klasszikus, különleges ékszerek dísze, a „kis fekete ruha” örök kiegészítője és a menyasszonyi ruha mellé tökéletes választás.

Tovább

Hónapok kövei: Július

Július!!!!  A kedvenc! Nem csak a szépséges nyár miatt. Ebben a hónapban van a születésnapom. Pár napos koromban szüleim fülbevalót tetettek a füleimbe. A picike fülbevalóban két piros kövecske volt, két rubin. Szintetikus rubinok voltak, hiszen azokban az időkben nem lehetett hozzájutni természetes drágakövekhez. Kamaszkoromig viseltem ezt a fülbevalót és a mai napig őrzöm gyerekkorom kísérőjét. Meggyőződésem, hogy szerencsét hozott nekem, sőt imádott szakmám felé is ezek a rubinok terelgettek.

Tovább

Hónapok kövei: Augusztus

Augusztus, a nyár utolsó hónapja, rövidülő nappalokkal, de még az igazi nyár ígéretével, erejével.  Még erős a Nap sugárzása, erős, mint a zafír.  A zafír a korund nevű ásványcsoport drágaköve, értékét nézve szorosan követi a gyémántot. A korund szó szanszkrit és hindi nyelven kemény követ jelent. Nem véletlenül, hiszen a korundok keménysége a Mohs skálán 9-es. (A 10-es keménységű, legkeményebb ásvány a gyémánt.)

Tovább

Hónapok kövei: Szeptember

A zöld peridot drágakő még a nyár színét idézi, pedig lassan itt van az ősz. Ennek a drágakőnek három neve is ismert: peridot, krizolit és olivin. Talán az utóbbiról lehet a legjobban azonosítani, hiszen ez a kő tényleg olív zöld színű.

Tovább

Hónapok kövei: Október

Gyönyörű, változatos színeivel beköszöntött az ősz. Októberben még hosszú sétákat tehetünk a színes természetben. Ilyenkor ősszel a Holdnak is más a derengése, sejtelmes, mint a holdkő fényjátéka. Talán nem véletlen, hogy a hónap drágaköve a holdkő.

Tovább

Hónapok kövei: November

A több színben tündöklő turmalinok  visszatükrözik az őszi levelek piros színeit, a zöld különböző árnyalatait, a föld barnáit, a bágyadt ég kékjét és a novemberi hajnal rózsaszínjét.

Tovább

Hónapok kövei: December

 „Az ókori egyiptomiak úgy gondolták, hogy a kék szín az újjászületés szimbóluma.” A december minden kultúrában az újjászületést, az új kezdetét jelenti, ezért nem véletlen, hogy a hónap köve a tiszta, kék színű türkiz.

Tovább

Szeretjük a színes drágaköves ékszereket?

Kollégánk kérdőívet készített az ékszervásárlási szokásokról, amit 83 lelkes vásárló kitöltött. Érdekes összegzés az ékszereket vásárlók körében „Munkánk miatt sokszor megfordulunk ékszerboltokban, találkozunk és beszélgetünk ékszerészekkel.

Tovább

Az első koktélgyűrű - így kezdődött

Talán éppen ezzel a brazil, ametrin köves ékszerrel kezdődött kapcsolatom a nagyméretű drágakövekkel, mely kapcsolat azóta szerelemmé érett.  A drágakövek világa, története, szépsége és egyedisége mindig elvarázsol.

Tovább

TOUCH ME BABY!

Kihagyhatatlan lehetőség nyílik megérinteni, megszaglászni Hári Anikó legújabb, színes drágaköveit, melyek Burmából és Brazíliából származnak. Ezek a különleges kövek ihletik Anikó ékszereit, mindegyik darab egy külön világba repít minket. Miközben hallhatjuk a történeteket, fel is próbálhatjuk az ékszereket, hogy részesei lehessünk egy utazásnak.

Tovább

AZ ÉN AMETRINEM

Kedves kék topázok! Remélem, nem sértődtök meg, hogy az ametrint nevezem a kedvenc drágakövemnek. Ti, a gyönyörű kék színeitekkel ugyanúgy kedvesek vagytok nekem. A legközelebbi írásom főszereplői ti lesztek.

Tovább

A KÉK TOPÁZOK

„Kedves kék topázok! Remélem, nem sértődtök meg, hogy az ametrint nevezem a kedvenc drágakövemnek. Ti, a gyönyörű kék színeitekkel ugyanúgy kedvesek vagytok nekem. A legközelebbi írásom főszereplői ti lesztek. „ Így kezdtem az előző blog bejegyzésemet és betartom az ígéretemet.

Tovább

Ásó, kapa, nagyharang

Van két gyűrű, egyforma, két kézen. Ez a két gyűrű köti össze a két kezet, a két embert, a két életet.

Tovább